Stall Stefan Edin

Träningsfilosofi & träningsavgift 

Vår träningsfilosofi är att börja träna hästarna tidigt, d.v.s. redan som ettåringar så att de har en bra grund att falla tillbaka på när de skall börja starta som två eller treåringar. En bra grundträning hjälper hästarna att hålla sig skadefria och fortsätta att utvecklas när de blir äldre.

Om man går över till de äldre hästarna passar det oftast bäst att de får tävla på vår, sommar och höst när det är fina banor, för att få varva ner lite i början av vintern och sedan få en rejäl uppbyggnadsträning inför kommande säsong.


Träning och matchning kan naturligtvis variera mycket från häst till häst, då vissa hästar trivs och passar bäst med att tävla på vintern. Vi bedriver ett litet stall och då är det lättare att ha full koll på alla hästar och anpassa träningen efter varje enskild häst och dess behov. Vi är också måna om att hästarna är pigga och glada och trivs med tillvaron.

Vi har lång erfarenhet och har med framgång tränat både yngre och äldre hästar. Vi har lyckats extra bra med stressade hästar som kommer från större stall och behöver lite lugn och ro för att komma i balans och trivas. Vår främsta egentränade produkt är Hearth Boy Laday som hade fina framgångar på V75. Vi har även med stor framgång kört in och tränat många unghästar. En av dem är Månprinsen A M.


Träningsavgift:

I avgiften ingår bla. uppstallning i fräscha välventilerade stall, högklassigt foder, mycket god omvårdnad, skoning, individuell träning och  avmaskning 

  • treåriga och äldre hästar 390 kr/dag

  • tvååringar 370 kr/dag

  • ettåringar 335 kr/dag.

Därutöver tillkommer 10% på insprungna prispengar samt eventuella resor och veterinärkostnader.  

 

Hearth Boy Laday är en egen produkt som vi tränat själv hela sin långa karriär. En underbar individ med en härlig inställning!