Stall Stefan Edin

Nyheter

Hearth Boy Laday är död!

2010-10-05

 Med stor sorg och saknad kan vi berätta att vår älskade gamla stjärnhäst, Hearth Boy Laday är död! Han hittades död i sin hage på onsdag kväll förra veckan. Det kom som en chock för oss då han varit pigg och kry. Förmodligen har han drabbats av någon sjukdom invärtes. Han ligger nu begravd i sin hage.

Hearth Boy Laday eller "Hb", som han kallas blev 14 år.

Han vann 35 lopp och tjänade 2 376 250 kr.

Vi har många fina minnen med denna underbara häst som vi har allt att tacka för!

Han älskade att tävla och att vinna, han härjade på V75 under några år och tog 7 segrar, han vann så enkelt i varje klass och klättrade ända upp i Gulddivisionen där han också hävdade sig väl, mot Victory Tilly, Etain Royal och andra stjärnor innan han tråkigt nog drabbades av sin första skada. Han blev aldrig samma häst igen men hävdade sig ändå väl i de vanliga snabbloppen och avslutade karriären som 12-åring med 3 segrar och en tredjeplats i Gulddivisionen. Karriärens höjdpunkt var när han vann Bronsdivisionens final under Elitloppshelgen. Vilken höjdare!

Efter avslutad karriär har han ridits lite och betäckt några ston. Han fick tillbringa sin sista sommar tillsammans med en tjejkompis i hagen. Det trivdes han med och det var han mer än värd!

TACK FÖR ALLT OCH ALLA FINA MINNEN ÄLSKADE HB!